{'accessibility_content'|translate} | {'accessibility_menu'|translate}

Skupina SUDOP dál rozšiřuje svůj záběr v IT segmentu

Zpět

Svou ICT divizi posiluje o ostravskou vývojářskou společnost profiq.

Projektová a inženýrská skupina SUDOP, která v roce 2018 vstoupila do IT businessu založením skupiny SUDOP CIT, dnes oznámila akvizici ostravské developerské společnosti profiq. Pro skupinu SUDOP CIT se jedná již o desátou společnost segmentu IT.

Společnost profiq se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti softwarového inženýrství, vývoje softwaru a zajišťování kvality zejména start-upům v Silicon Valey, Coloradu a Utahu.

“Profiq za posledních 12 let vyrostl v atraktivní firmu se zajímavou obchodní strategií zaměřenou na trh v USA. V průběhu let učinili řadu odvážných rozhodnutí, například založení dceřiné společnosti v USA a investice do začínajících softwarových technologických firem. Naše partnerství znamená kromě rozšíření vývojářské kapacity a regionální presence i vzájemné rozvíjení podnikání a akceleraci zahraničního obchodu,” vysvětluje Jiří Živnůstka, předseda představenstva společnosti LinkSoft a skupiny SUDOP CIT.

Společnost profiq dnes zaměstnává přibližně 50 stálých vývojářů a v roce 2021 dosáhl obratu více než 60 milionů Kč. “Dnešní den představuje pro profiq důležitý milník. Věříme, že využijeme synergie v rámci skupiny SUDOP CIT, které podpoří náš další růst a rostoucí potřeby zákazníků,” dodává Gábor Puhalla, zakladatel profiq.

Dosavadní vlastníci a zakladatelé společnosti zůstávají v exekutivní roli a spolu s nimi se bude na dalším rozvoji firmy podílet i Jiří Manda, původní vlastník a zakladatel společnosti LinkSoft, prvního člena skupiny SUDOP CIT. “Pro LinkSoft je akvizice prvním krokem v rozšiřování svého záběru podnikání a v budování LinkSoft Group, v rámci které se díváme po dalších akvizicích,” doplňuje Manda.

Skupina SUDOP rozšířila svou obchodní činnost do segmentu IT už v roce 2018 založením dceřiné společnosti SUDOP Consulting and Information Technology (SUDOP CIT). V současnosti tvoří SUDOP CIT skupina 10 společností a obchodně-investiční platforma SITCO, pod kterou od roku 2022 spadají společnosti ITCON Solutions a NOVICOM věnující se consultingu a produktům v oblasti kybernetické bezpečnosti.

“Akvizice společnosti profiq je naší třetí letošní akvizicí. Pomáhá nám upevnit naši pozici na českém IT trhu a posiluje naši pozici lídra digitalizace s ambici vybudovat jednu z největších IT skupin ve střední Evropě,” uzavírá za SUDOP Group generální ředitel Pavel Havlíček.

O společnosti profiq

Profiq s.r.o. (profiq) se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti softwarového inženýrství, vývoje softwaru a zajišťování kvality zejména agilním softwarovým společnostem v Silicon Valey, Coloradu a Utahu. Od roku 2010 úspěšně buduje kompletní softwarové produkty a základní technologie, včetně softwarových platforem, frameworků, serverových aplikací a vývojářských nástrojů pro takové premiérové ​​klienty, jako jsou Avast, ForgeRock, DivvyPay, GoodData, Indykite a další.

Přečíst další článek